Рецепт засолювання смачного та ароматного сала. Найсмачніший і найпростіший спосіб сухого засолювання сала. Сало виходить дуже смачним, ароматним та з'їдається дуже швидко.
ЯК ЗАСОЛИТИ САЛО У БАНКУ - РЕЦЕПТ ВІД БАНЯСА
Складові: 2 кг сала; 5 склянок води; 200 г солі; 1 головка часнику; 4 лаврові листи; перець горошком та інші спеції – за смаком.
Приготування сала в банці
КРОК 1:
Сало промийте, обсушіть і наріжте на невеликі шматочки, щоб вони легко проходили в шийку банки. Оптимальна товщина шматочка – 5 см.
КРОК 2:
Приготуйте розсіл. Для цього влийте 5 склянок води в каструлю, додайте сіль, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть розсіл з вогню та повністю остудіть.
КРОК 3:
Часник очистіть, дрібно наріжте і натріть їм шматки сала. Лаврове листя промийте і обсушіть.
КРОК 4:
Викладіть сало у банку. Не намагайтеся складати шматки щільно: сало може протухнути. Шари сала перекладайте лавровим листям і чорним перцем.
КРОК 5: Залийте розсіл у банку, щоб він покрив сало, та прикрийте кришкою. Цілком закривати не варто: сало має дихати. Витримуйте сало за кімнатної температури 3 дні, потім щільно закрийте кришку і поставте банку в холодильник на 3-5 днів.
Після цього дістаньте сало з банки, обсушіть і натріть спеціями. Можна використовувати червоний мелений перець, кмин, паприку. Потім загорніть сало в папір або пакет і заберіть у холодильник. За день сало буде готове.