10 КРУТИХ СПОСОБІВ ПРИГОТУВАТИ КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ В ДУХОВЦІ ТА НА СКОВОРОДІ ВІД БАНЯСА
2022-12-06 12:03
Обсмажуйте та запікайте крильця в медовому, апельсиновому, соєвому та пивному соусах, тушкуйте у кока-колі та загортайте в бекон.
1. Курячі крильця «Баффало» із соусом «Блю Чіз»
Складові 3 столові ложки вершкового масла; 4 столові ложки гострого соусу чилі; 1 столова ложка паприки; ½ чайної ложки солі; ½ чайної ложки кайенського перцю; ¼ чайної ложки меленого чорного перцю; 10-12 курячих крилець; 100 г сметани; 100 г синього сиру; 100 г майонезу; 1 столова ложка білого винного оцту; 1 зубчик часнику.
Приготування Змішайте розтоплену олію, соус чилі та приправи. Відлийте 2 столові ложки маринаду, що вийшов, в іншу ємність. Відріжте кінчики крил, викладіть курку в маринад, перемішайте і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
Втомилися думати про те, що приготувати на обід чи вечерю? Підписуйтесь на «Час є» у Telegram. Щодня ми відбираємо найкращі рецепти, щоб полегшити ваше життя.
Кінчики крилець можуть підгоріти. Тому їх або обертають фольгою, або відрізають.
Викладіть крильця на решітку духовки і підставте під неї лист. Обсмажуйте курку по 10–15 хвилин з кожного боку за температури 200 °C.
Тим часом змішайте в блендері сметану, сир, майонез, оцет та часник. Готові крильця полийте маринадом, що залишився, і подавайте з соусом «Блю Чиз».
Приготування Змішайте оливкову олію, перець та сіль і натріть цією сумішшю крильця. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом. Запікайте в розігрітій духовці до 210 °C 25–30 хвилин, перевернувши крильця в середині приготування.
Поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння мед, вершкове масло, подрібнений часник та паприку. Готуйте ще 1-2 хвилини, періодично помішуючи. Соус повинен трохи загуснути. Полийте їм крильця і запікайте ще 5 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
3. Курячі крильця в клярі в кисло-солодкому соусі
Складові 15 курячих крилець; 120 г кукурудзяного крохмалю; 3 яйця; рослинна або оливкова олія для фритюру; 100 г цукру; 100 мл білого оцту; 100 г желе із чорної смородини; 4 столові ложки соєвого соусу; 3 столові ложки кетчупу; 2 столові ложки лимонного соку; трохи вершкового масла|мастила|.
Приготування Викладіть крильця та крохмаль у целофановий пакет, зав'яжіть і енергійно потрясіть, щоб курка повністю вкрилася порошком. Злегка збийте яйця, вмочіть у них крильця, а потім відправте партіями у фритюрницю або каструлю з сильно розігрітим маслом (воно має повністю покривати курку). Обсмажуйте крильця по 8 хвилин, періодично перевертаючи. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Змішайте в чистій каструлі цукор, оцет, смородинове желе, соєвий соус, кетчуп та лимонний сік. Доведіть до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 10 хвилин.
Викладіть крильця в змащену вершковим маслом форму для запікання і полийте половиною соусу. Запікати 15 хвилин при температурі 180 °C. Переверніть, полийте соусом, що залишився і запікайте ще 10-15 хвилин.
Приготування Змішайте сік двох апельсинів, цедру всіх трьох апельсинів, подрібнений часник, соєвий соус, цукор, сіль та перець. Покладіть у суміш курку і ретельно перемішайте.
Викладіть крильця в один ряд на лист. Полийте майже всім соусом і запікайте в розігрітій до 200 ° C духовці 20 хвилин. Переверніть крильця, полийте соусом, що залишився, і готуйте ще 10-15 хвилин.
Приготування Змішайте приправи та натріть ними курку. Плітале оберніть кожне крильце беконом і за потреби закріпіть його шпажками. Викладіть на решітку духовки, поставте деко під неї і запікайте при температурі 180 °C близько години, перевернувши крильця в середині приготування.
Приготування Змішайте в каструлі гірчицю, мед, олію, лимонний сік та куркуму. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Викладіть крильця в один ряд на лист, покритий фольгою, і полийте соусом. Запікайте в розігрітій духовці до 200 °C 20–30 хвилин з кожного боку.
7. Хрусткі курячі крильця у сирному клярі
Складові 120 г вершкового масла|мастила|; 2 зубчики часнику; кілька гілочок петрушки; 100 г панірувальних сухарів; 50 г тертого пармезану; ½ чайної ложки солі; ¼ чайної ложки меленого чорного перцю; 10-12 курячих крилець.
Приготування Змішайте розтоплену олію та подрібнений часник. В іншій мисці з'єднайте подрібнену петрушку, сухарі, сир, сіль та перець. Спочатку вмочіть крильця в масло, потім обваляйте в суміші із сухарями. Викладіть на покритий пергаментом лист і випікайте близько години при температурі 180 °C.
8. Курячі крильця в пивному соусі
Складові 1 чайна ложка меленого чорного перцю; ½ чайної ложки паприки; 1 чайна ложка солі; 10 курячих крилець; 2 столові ложки оливкової олії; ¹⁄₂ л будь-якого пива; 2-3 столові ложки кукурудзяного крохмалю; 4 столові ложки меду.
Приготування Змішайте перець, паприку та сіль і натріть сумішшю крильця. Викладіть їх на сковороду з розігрітою олією і підсмажуйте, поки вони не підрум'яняться з усіх боків. Зніміть з вогню і влийте трохи пива так, щоб курка була трохи покрита. Поставте сковороду в розігріту до 200 ° C духовку на 20-25 хвилин.
У каструлі на повільному вогні доведіть до кипіння пиво, що залишилося, періодично помішуючи. Додайте крохмаль і мед і готуйте, помішуючи, поки соус не загусне. Зніміть з вогню та перемішайте в соусі готові крильця.
Приготування Почистіть картоплю і наріжте вздовж четвертинки. Викладіть на лист, приправте сіллю і полийте столовою ложкою олії. Запікайте 15–20 хвилин за температури 200 °С.
Змішайте подрібнений часник, паприку, перець, орегано, сіль та воду. Покрийте цією сумішшю крильця і викладіть до картоплі. Запікайте ще 35-40 хвилин, поки курка не підрум'яниться.
Приготування Замаринуйте крильця в соєвому соусі на півгодини. Потім викладіть їх на сковороду з розігрітою олією і підсмажуйте на сильному вогні, поки вони не покриються рум'яною скоринкою з усіх боків.
Влийте колу і маринад, що залишився. Готуйте на середньому вогні 15 хвилин під кришкою та 5 хвилин без кришки. Соус повинен трохи загуснути. Готові крильця посипте рубаною цибулею.