Приготування Цукор змішайте з паприкою, орегано, часником, сіллю та перцем. Куряче філе загорніть у харчову плівку і відбийте кухонним молотком, щоб товщина шматочків була не більше 1,5 см. Після цього натріть маслом і цукром з приправами. Викладіть на застелений пергаментом лист і запікайте 25-30 хвилин при температурі 200-220 °С.
Приготування Змастіть філе куряче олією і посипте приправами, щоб покрити його рівномірно з усіх боків. Викладіть у форму для запікання і готуйте 20–25 хвилин за температури 200 °С.
3. Куряче філе в кефірі в духовці
Складові 1 кг курячого філе; 2 зубчики часнику; 1 цибулина; сіль за смаком; перець - за смаком; 1-2 чайні ложки паприки; 1 чайна ложка сушеного базиліку; 1 л кефіру.
Приготування Куряче філе розріжте на половинки вздовж. Складіть у миску і додайте подрібнені часник та цибулю. Посоліть, поперчіть, посипте паприкою та базиліком, залийте кефіром і перемішайте. Залишіть у холодильнику на 2–3 години або всю ніч.
Викладіть курку у форму разом із маринадом. Запікайте при температурі 200 ° С приблизно 45 хвилин.
4. Куряче філе у вершковому соусі в духовці
Складові 200 мл вершків; 1 чайна ложка борошна; 1 чайна ложка крохмалю; сіль за смаком; перець - за смаком; 1–2 чайні ложки часникової чи іншої приправи; 500 г філе курячої грудки.
Приготування Вершки трохи збийте з борошном, крохмалем, сіллю, перцем і приправою. Куряче філе викладіть у форму для запікання. Залийте вершковим соусом і готуйте приблизно 25–30 хвилин за температури 180 °С.
5. Куряче філе з сиром та шпинатом у духовці
Складові 300 г шпинату; 3 зубчики часнику; 100 г твердого сиру; 3–4 столові ложки олії; 100 г сирного сиру; 2 філе курячої грудки; сіль за смаком; перець - за смаком; паприка - за смаком.
Приготування Шпинат наріжте невеликими шматочками. Часник пропустіть через прес. Твердий сир натріть на великій тертці. У сковороді розігрійте олію та обсмажте шпинат протягом 3-5 хвилин. Додайте часник із сирним сиром і готуйте ще близько хвилини. Зніміть з вогню та остудіть.
Грудку посоліть і поперчіть. Зробіть на ній кілька поперечних надрізів та покладіть у них начинку. Зверху посипте паприкою та тертим сиром. Викладіть філе з начинкою на лист, застелений пергаментом. Запікайте приблизно 20–25 хвилин за температури 200 °С.
Приготування Зверніть фольгу в два шари і зробіть невеликі конвертики. Всередину покладіть куряче філе. Залийте соєвим соусом і олією, посипте меленим перцем і чебрецем, додайте подрібнений часник і лавровий лист.
Щільно закрийте конвертики з фольги, викладіть у форму для запікання та залиште на 15–20 хвилин за кімнатної температури. Після цього відправте їх у духовку і готуйте приблизно 25–30 хвилин при температурі 200 °С. Перед подачею залиште на 5–10 хвилин у фользі за кімнатної температури.
7. Куряче філе з начинкою з сиру та зелені
Складові ½ пучка зеленої цибулі; ½ пучка кропу; 2–3 зубчики часнику; 200 г сиру; 4 столові ложки молока; ½ чайної ложки куркуми; сіль за смаком; перець - за смаком; 2 філе курячої грудки; 50 г вершкового масла; 50 г панірувальних сухарів.
Приготування Цибулю та кріп нарубайте, часник пропустіть через прес. Змішайте все з сиром, молоком, куркумою, сіллю та перцем. Зробіть надріз на курячому філе так, щоб вийшла кишеня. Посолити курку і покласти начинку всередину.
Вмочіть шматочки філе в розтоплену олію і обваляйте в паніровці. Краї скріпіть зубочистками, щоб начинка не вивалювалася. Перекладіть фаршироване філе у форму для запікання. Готуйте приблизно 35 хвилин за температури 200 °С.
8. Куряче філе в беконі в духовці
Складові 150-200 г твердого сиру; 4 філе курячої грудки; сіль за смаком; перець - за смаком; приправи для птаха - за смаком; 8 скибочок бекону.
Приготування Сир натріть на великій тертці. На курячій грудці зробіть надріз, щоб вона відкрилася як книжка. Загорніть м'ясо в харчову плівку і трохи відбийте, щоб товщина була рівномірною. Посоліть, поперчіть, посипте приправами для птиці та покладіть на філе сир.
Загорніть курку так, щоб сир опинився всередині, а зверху обмотайте беконом. Викладіть у форму для запікання та закрийте фольгою. Готуйте приблизно 45 хвилин за температури 200 °С.
Приготування Помідори наріжте кружальцями. Сир натріть на великій тертці. Сметану змішайте з майонезом та часником. Філе наріжте уздовж тонкими плоскими шматочками. Загорніть у харчову плівку і злегка відбийте. Посоліть, поперчіть.
Викладіть курку в змащену|змазати| маслом|мастилом| форму перченою стороною вниз. Знову злегка посоліть і поперчіть. Змастіть сметанно-майонезним соусом. Зверху викладіть помідори та посипте сиром. Запікайте в духовці при температурі 200 ° С приблизно 20-25 хвилин.
10. Куряче філе з ананасами у духовці
Складові 150 г сиру; 150 г майонезу; ½ чайної ложки карі; 500 г філе курячої грудки; 1–2 чайні ложки олії; сіль за смаком; перець - за смаком; 450 г консервованих ананасів.
Приготування Сир натріть на дрібній тертці. Майонез змішайте з каррі. Філе розріжте вздовж дві частини. Загорніть у харчову плівку і злегка відбийте.
Викладіть курку в змащену олією форму для запікання. Посоліть і поперчіть. Змастіть майонезом, зверху покладіть ананаси та посипте сиром. Запікайте приблизно 25–30 хвилин за температури 200 °С.