Сало можна використовувати просте (без м'яса), але смачніше, якщо воно буде з тонким м'ясним прошарком. Підійде для цих цілей підчеревки або грудинка без кісточки. Таке запечене сало у духовці у фользі можна використовувати як доповнення до м'ясної нарізки на святковий стіл, так і доповнити обідній стіл. Рецепти сала, запеченого у духовці у фользі, можна знайти у різних кухнях світу.
Сьогодні вам хочу запропонувати простий та смачний рецепт запеченого сала у духовці у фользі, з великою кількістю часнику та спецій. Завдяки фользі сало вийде соковитішим ніж просто запечене на деку, оскільки під час запікання воно просочуватиметься власним соком. А спеціальний маринад, приготований на основі спецій, зробить його м'яким та ароматним.
Сало, запечене в духовці у фользі, можна приготувати і у вигляді рулету, якщо його товщина не перевищує 2-3 см. Просто зробіть все за рецептом, після чого згорніть сало в рулет, обв'яжіть його товстою ниткою і запікайте, загорнувши у фольгу.
А тепер давайте подивимося, як готується сало у духовці у фользі – покроковий рецепт із фото.
Для цього використовуємо широкий шматок черевця з товстими прошарками м'яса. Перед запіканням сало маринуємо у спеціях із великою кількістю часнику. Щоб підчеревок зберіг усі соки, запікаємо його у фользі. Сало при жарчі зменшується, шматки стають набагато меншими за початковий варіант, при цьому дуже соковиті і м'які, при нарізці легко розпадаються на шматки. Запечене сало чудово підійде до картопляного гарніру.
Сало в духовці - смачніше за м'ясо
Складові:- Підчеревок - 1.5 кг
- Часник - 8 зубчик
- Лавровий лист - 1/4 ч.л
- Сіль - 1.5 ч.л
- Суміш перців - 1.5 ч.л
- Вода - 3 ч.л
Приготування сало у духовці від БАНЯСА:
КРОК 1:
Приготуйте всі інгредієнти за списком.
У невелику пиалочку всипте мелений лавровий лист, чорний перець і сіль помелу. Зубочки часнику очистіть, пропустіть через прес, додайте до прянощів. Кількість часнику та перцю можна змінювати за смаком.
КРОК 2:
Влийте трохи води, ретельно перемішайте, отримуючи густу кашку.
КРОК 3:
Підчеревок промийте, розріжте не кілька частин однакового розміру.
КРОК 4:
Ножем із трьох сторін зробіть глибокі проколи ножем. Всередину кожного розрізу помістіть пряну суміш.
КРОК 5:
Спеціями, що залишилися, змастіть все сало зовні. Укладіть його в глибоку ємність, відставте убік на кілька годин, можна на ніч чи добу. Чим довше підчеревок маринуватиметься, тим краще.
КРОК 6:
Потім викладіть шматки на фольгу поряд один з одним.
КРОК 7:
Щільно огорніть їх фольгою, перекладіть у форму або на деко. Духовку прогрійте до 180 градусів, поставте всередину заготовку.
КРОК 8:
Запікайте черевик 60-90 хвилин до готовності. Охолоджуйте м'ясо у фользі.
КРОК 9:
Після остигання наріжте його не шматки, подайте на стіл.
Смачного!
Більше рецептів тут https://www.banyasa.com.ua/recipes